Fjordenhus is a castle like office building designed by Studio Olafur Eliasson a…


Fjordenhus is a
castle like office building designed by
Studio Olafur Eliasson a…

Fjordenhus is a
castle like office building designed by
Studio Olafur Eliasson and Sebastian
Behmann in #Veile #Denmark 2018.
Accessible by footbridge, the
twenty-eight-metre-high building is
formed by four intersecting cylinders
with brick facades from which ellipsoidal
negative spaces were removed to create
complex curved forms and arched
windows. The varying floor plans of the
different levels are organized around
circles and ellipses, with specially
designed furniture and lights, and are
connected by spiral staircases and round
vestibules. By night, Fjordenhus is lit
from within, resembling a lighthouse.
Photos: Anders Sune Berg, David de
Larrea Remiro
via @parametric.architecture

Categories:   Architecture

Tags:  , ,

Comments

Sorry, comments are closed for this item.